Adenoma tünetei. Az agyalapi mirigy betegségei

adenoma tünetei

Radakovics Viki Ugyanis a nőgyógyászomnak lett gyanús, hogy problémás az arcbőröm, annak ellenére, hogy akkor már egy éve fogamzásgátlót szedtem.

Jóindulatú, lassan növő elváltozás, mely csak hosszú idő után okoz tüneteket.

Rögtön elküldött vérvételre, ahol az ACTH hormon érték eredménye magasabb volt. Majd egy fél éven keresztül további vizsgálatok következtek, mire eljutottunk a diagnózisig, és kitűzték a műtét időpontját. Tünetei nagyon változatosak, biztos diagnózist pedig csak egy vér- és MRI vizsgálat után lehet felállítani.

adenoma tünetei

Julcsi esetében is több hónapig tartott, mire fény derült rá, hogy mi okozza az egyre nyugtalanítóbb panaszokat. Akkor beszélünk hipofízis adenómáról, amikor az agyalapi mirigyben jóindulatú sejtszaporulatok jelennek meg.

Időpont foglaló

Ez az elváltozás nem tartalmaz rákos sejteket, viszont az agyalapi mirigy működését teljesen felboríthatja, így roppant kellemetlen tüneteket okozva Voltak egyéb tüneteid a bőrproblémáidon kívül? Igen, elég sokat híztam is.

adenoma tünetei

A sport és az egészséges táplálkozás ellenére 20 kiló plusszal mentem a kórházba. Az hormonoknak köszönhetően ennek egy része a vizesedés miatt volt, és a műtét után 3 hónap alatt le is ment rólam minden felesleg. Adenoma tünetei lehet ezt a betegséget orvosolni?

adenoma tünetei

Gyógyszeres kezeléssel és műtéttel. A tablettákkal a nem termelődő hormont pótolják, a műtéttel pedig az adenómát távolítják el.

  1. A hipofízis adenoma kialakulása, tünetei és kezelése
  2. Okozhatja a pajzsmirigy alul vagy túlműködését, fogamzó képtelenséget, tejcsorgást az emlőből és egy-két ritkább betegséget.
  3. Hipofízis adenómák tünetei és kezelése - HáziPatika
  4. Állandóan fáj a fejed? A hipofízisdaganat tünete is lehet - Egészség | Femina

Az én esetemben orron keresztül végzik a műtétet, mert innen könnyebb elérni az elváltozás helyét. Tekintve, hogy ez lesz a harmadik ilyen műtétem augusztus végénfelmerült a sugárterápia is.

De mivel a férjemmel gyereket szeretnénk, a kezelés után pedig egy ideig nem lehet próbálkozni, így nem erre szavaztunk.

Ha valaha, adenoma tünetei adj' Isten, újra előjön, akkor a sugárterápiát választanám, mert az csökkentheti a kiújulás esélyét. Hogyan tudod ezt a helyzetet kezelni?

adenoma tünetei

Eléggé megvisel lelkileg, nehéz megértenem, hogy miért most, miért velem történik ez az adenoma tünetei. Az egészségügyben nem feltétlenül része a kezelésnek, hogy ezzel foglalkozzanak, és nem is elvárható.

Mindkét orvosom az endokrinológus és az idegsebész kedves és figyelmes velem, nem is várnék tőlük többet. Azt hiszem, ha volna egy olyan csoport, ahol adenoma tünetei beszélhetnének a hasonló problémával küzdők, az is sokat segítene.

Az agyalapi mirigy betegségei

Nagy szerencsémre, a családomra és a barátaimra számíthatok, ők mellettem vannak. Már régebb óta járok pszichológushoz is, ő is sokat segít abban, hogy feldolgozzam ezt az időszakot.

adenoma tünetei

Mert ugyan egy rutin műtétről beszélünk, de azért az ember fejében ott van, hogy az agyát műtik majd - ez elég komoly szorongást tud okozni. Mivel nincsenek látványos tüneteim, a környezetemben nem mindenki tudja, hogy mi vár rám, ezért igyekszem úgy viselkedni, mintha nem lenne baj.

adenoma tünetei

SHE Igazából a várakozás a nagyon nehéz, hogy nem tudok mit csinálni a műtétig, csak igyekszem a lehető legegészségesebb élni, és nem aggódni túl sokat.

De reméljük, hogy ezúttal is zökkenőmentesen zajlik majd minden, és legközelebb már tényleg szülni mehetek majd kórházba! Forrás: Julcsi saját fényképe.

Lehet, hogy érdekel