Prosztata mütét. Idegkímélő műtéti technika

prosztata mütét

prosztata mütét

Prosztatarák: nem feltétlenül van szükség operációra Dátum: Sokan ettől a beavatkozástól félve hajlamosak elodázni a szűrővizsgálatokat, pedig előfordulhat, hogy igazolt prosztatarák esetén nem kerül sor műtétre, csak szoros megfigyeléssel kell követni a betegség alakulását.

Domján Zsolttal, a Duna Medical Center urológusával a prosztatarák kezelésének modern módszereiről beszélgettünk.

Tumortalanítás

Mennyire veszik komolyan a férfiak a prosztatarák korai szűrését? Eljárnak szűrővizsgálatokra? Nagyon örülök annak, hogy egyre többen vesznek részt szűréseken, és már nem csak párjuk unszolására jönnek el a vizsgálatokra a férfiak. A szűrés egy fizikális vizsgálatból és egy vérből meghatározásra kerülő ún.

prosztata mütét

PSA tesztből áll. Bármilyen gyanú esetén elindul a kivizsgálás: elsőként szövettani mintavételre kerül sor, majd ezután a kezelőorvos dönt a további kezelésről.

  • Nyitólap » Betegségenciklopédia » Jóindulatú prosztata megnagyobbodás Jóindulatú prosztata megnagyobbodás Betegség meghatározás: A prosztata szelídgesztenye kb.
  • Prosztatagyulladás és vese

Mikor kerül sor a radikális prosztatektómiára, azaz a prosztata eltávolítására? Sokat változott az orvostudomány: régebben még szinte minden esetben operációra került prosztata mütét - ma már inkább az az elterjedt nézet, hogy bizonyos prosztatarákokat nem feltétlenül kell megoperálni, mert nem biztos, hogy a páciens halálához a lassan kifejlődő prosztatarák vezet. Idősebb betegeknél ez fontos lehet, különösen azoknál, akik esetleg súlyos társbetegségektől szenvednek.

Miért a prosztata műtét az egyik leggyakoribb beavatkozás hazánkban? (biologika, ujmedicina)

Ha valakinél a várható élettartam több mint 10 év, általánosságban jó egészségi állapotú, a folyamat szervre lokalizált vagy helyileg előrehaladott, közepes vagy magas kockázatú, akkor jobbak lehetnek az eredmények, ha rögtön a műtéti megoldás mellett döntünk, és szükség esetén onkológiai kezeléssel egészítjük ki a terápiát. A klinilailag nem jelentős a műtét előtti prosztata mütét alapján alacsony kockázatú prosztatarák esetében előfordulhat, hogy csak megfigyelésre kerül sor, ezzel biztosítva a megfelelő életminőséget, amíg nem válik szükségessé a beavatkozás.

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a műtét? Nincs mit szépíteni: prosztatarák esetén bármilyen beavatkozási prosztata mütét választunk, az mindenképpen rontani fogja az életminőséget.

  • Megnagyobbodott prosztata kezelése A prosztata a férfi nemi szervek közé tartozó, a húgyhólyag alatt elhelyezkedő diónyi szerv.
  • Csepegő prosztatagyulladás

Minél idősebb korban kerül sor a műtétre, annál nagyobb arányban alakulhat ki inkontinencia. Ez lehet átmeneti, de előfordulhat, hogy valamilyen mértékben megmarad. A fiatalabbak esetében a gátizomzat regenerációs képessége lehetővé teszi, hogy megfelelő minőségű maradjon a vizelet-visszatartás képessége.

A prosztatarák összeállítás kezdőoldala Milyen kezelési módszerek léteznek az erekció helyreállítására egy prosztataeltávolító műtétet követően?

A megfelelő beteg kiválasztás, a precíz műtéti technika prosztata mütét szövődmények arányát jelentősen lecsökkenti, az ún. Intézetünkben ezen korszerű, laparoszkópos eljárásokat több orvos is nagy tapasztalattal, magas szinten végzi. Amennyiben további prosztata mütét van, szeretne konzultáción részt venni, ide kattintva foglalhat időpontot!

prosztata mütét

Ismerje meg orvosunkat:.

Lehet, hogy érdekel