Prosztata termoterápia

Szimpatika – Mit jelent a hűtött prosztata-termoterápia?

Prosztata mikrohullámú kezelés, termoterápia TUMT előtti kivizsgálás, tanácsadás Prosztata mikrohullámú kezelés, termoterápia TUMT előtti kivizsgálás, tanácsadás A prosztata hőkezelés ambulánsan végezhető eljárás, mely a megnagyobbodott, illetve gyulladt proszatat által okozott tüneteket enyhíti.

prosztata termoterápia

Általában az alábbi panaszok esetén alkalmazzuk: gyakori vizelési inger, nehéz vizeletindítás, vékony vizeletsugár, éjjeli gyakori vizelés, vizelet akadozás, nem kiürülő hólyag érzése vizelés után, vizeletfertőzések. A beavatkozás segítségével elkerülhetjük a műtéti beavatkozást, úgymint a húgycsövön ketesztül végezett TURP és nyílt prosztataműtéteket.

prosztata termoterápia

A ritkán előforduló szövődményeinek és kórházi tartózkodást nem igénylő prosztata termoterápia köszönhetően gyakran alkalmazott kezelési eljárás. A beavatkozáshoz a húgycső érzéstelenítése után speciális katétert vezetünk a hólyagba és felfújható ballonnal rögzítjük.

prosztata termoterápia

A prosztata szövetét mikrohullámú sugárzással melegítjük kb. A húgycső védelmét a kezelés alatt a hőmésréklet folyamatos monitorizálása biztosítja.

prosztata termoterápia

A kezelés kb. Az esetek többségében a kezelés alatt és után a hólyagból távozó vizelet enyhén véresen festenyzett lehet.

prosztata termoterápia

A kivizsgálás prosztata termoterápia derült ki, hogy a beteg alkalmas-e erre a kezelésre.

Lehet, hogy érdekel