Mellékvese fogyás, Mit lehet tenni?

Mellékvesekéreg-rák tünetei és kezelése

Tovább az Orvos válaszol endokrin betegségek kategóriára! Mellékpajzsmirigy: csontritkulás vagy fokozott csontképződés, vesekőhajlamfokozott hajlam izomgörcsökre, izomgyengeség, látásromlás, szívritmuszavarokvérnyomásproblémák, hasi panaszok, hangulati zavarok.

mellékvese fogyás

Agyalapi mirigy: a fent leírt tünetek mellékvese fogyás lehetséges, mivel az agyalapi mirigy mint irányító központ felel a fenti mirigyek szabályozásáért. Ezen felül, ha növekedési hormon túltermelés alakul ki, megnő a kéz, láb, áll, orr, fül.

mellékvese fogyás

Az ízületek fájnak, a fogak eltávolodnak egymástól. A beteg testszaga kellemetlenné válik, izzadékony lesz.

Mellékvesekéreg betegségei

Vérnyomás- és egyéb szívproblémák jelentkezhetnek. Hangulati zavar jöhet létre.

mellékvese fogyás

Menzesz rendszertelenné válik, tejcsorgást észlelhetnek. Gyermekekben a növekedés a teljes test viszonylatában nagy, óriásnövés alakul ki. Ha túl kevés növekedési hormon termelődik, a gyerekek alacsonyak maradnak ; felnőttkorban a zsír-izom arány az előbbi felé tolódik el.

mellékvese fogyás

A prolactin túltermelés tejcsorgást okoz még férfiaknál isde következménye a meddőségmenzeszzavarlibidócsökkenés, potenciazavar is.

Az agyalapi mirigy térfoglaló folyamatai a hormontermelésen kívül látásproblémákat okoznak, a látótér szűkül.

Illusztráció: Pixabay Fotó: Pixabay Gyakran érezzük, mellékvese fogyás nagyobb a stressz, lankad a lelkesedés, fogy az életerő, és akár tartós rosszkedv is telepedhet ránk — ezek lehetnek a mellékvese kifáradásának jellegzetes tünetei is. A szervezetünk minden gondolatra, helyzetre reagál: biokémiai és fiziológiai folyamatokat indít el, hormonokat serkent és állít le, működteti az idegrendszert. Tehát a munkahelyi terhelés, a túl nagy elvárások és nyomás, de a párkapcsolati vagy családi gondok, vagy akár a teljesen új élethelyzetek is megterhelőek lehetnek.

Fejfájás is szerepelhet panaszként. Hasnyálmirigy: Cukorbetegség alakulhat ki az inzulinhiány miatt.

mellékvese fogyás

Ha áttekintjük ezeket a tüneteket, egyrészt azt láthatjuk, hogy több, egymástól különböző endokrin mirigy megbetegedésének lehet ugyanaz a tünete, másrészt, hogy szinte nincs olyan panasz, amit ne okozhatna endokrin megbetegedés is. Ezért fontos, hogy ha gondunk van, forduljunk szakemberhez mihamarabb! Ma már a legtöbb endokrin megbetegedés sikerrel gyógyítható.

mellékvese fogyás

Mellékvese fogyás WEBBeteg.

Lehet, hogy érdekel